Zij van hem

Mijn leven met een man in een vlekkenpak

OPTELSOM

Een reactie plaatsen

Afgelopen weekend konden we er even tussenuit. Na een intensief jaar met een uitzending en een groot evenement bij ons op het werk (ik loop stage op de werkplek van het vriendje, alleen op een andere ‘afdeling’) waren we beiden toe aan een (welverdiende) vakantie. Even rust inbouwen, even pauze, voordat alles weer net zo hard doordendert. Daarom zijn we vrijdag naar Belgisch Limburg gereden voor een weekendje CenterParcs met vrienden. Vrijdag had ik het ook over de voor- en nadelen van een relatie met een man in een vlekkenpak en dit weekend kwam mijn inspiratie ook van de niet één, maar twee studieobjecten die ik opeens had, doordat niet alleen mijn vriendje, maar ook de man van ons gezelschap doordeweeks een vlekkenpak draagt, al is het bij een ander onderdeel.
Met regelmaat keken wij vrouwen elkaar aan met een veelbetekenende blik, wanneer de mannen zich samen uitleefden met hun vuurtje met in de hand een biertje en in een scheur lagen om hun eigen grapjes. Alle voor- en nadelen van een relatie met een man in een vlekkenpak lagen zo voor het oprapen, want eerlijk is eerlijk: heel soms zou ik willen dat er een schakelaar zat op de ‘defensie-zone’ in zijn brein.

VOORDELEN
Hij is een man die niet zou misstaan op een sexy jaarkalender
Behoeft dit verdere uitleg? Mocht de verbeelding nog enigszins geprikkeld moeten worden: een man (bij voorkeur het exemplaar wat jij aan de haak geslagen hebt), gekleed in camo, een sexy wasbordje (of wastrommel als dat meer jouw ding is) en woeste uitdagende blik in zijn ogen, welke kracht bijgezet worden door de vegen camo-schmink op zijn gezicht en gespierde armen en benen waarmee hij je vanuit een primitief verlangen zo optilt en tegen de muur duwt om vervolgens… Nou ja, you get the picture… Do I need to say more?

Hij is een man die kan overleven en je kan redden
Wie droomt er nou niet van de held die de knappe prinses (jij dus) komt redden uit erbarmelijke en vooral gevaarlijke omstandigheden? Met een militair naast je heb je de beschikking over een goed getrainde man die voor elke levensbedreigende situatie wel een overlevingsstrategie verzint en kan uitvoeren. En anders is er altijd nog het SAS-handboek als naslagwerk, waarbij hij de bladzijden met uitleg over bepaalde handelingen en knopen gewoon kan overslaan omdat dat voor hem gesneden koek is (of op zijn minst ergens een belletje doet rinkelen).

Er ligt altijd carnavalskleding in de kast
Tijdens het populairste verkleedfeest van het jaar is de militair een vaak geziene vermomming (want dat is het… Je wilt nog niet dood, laat staan straalbezopen, gevonden worden in een raar enorm beschamend pakje, dus dan is dit toch best een goede (en goedkope!) optie). Altijd handig dus om dat dagelijkse pak van je lief achter de hand te hebben als je onder de rivieren woont.

Het familiegevoel van defensie
Dit is zeker de bonus, want het is ook iets wat voor jou als ‘vriendin van’ van toepassing is als je dat wilt. De mannen onder elkaar hebben duidelijk dat ‘familiegevoel’, maar dit is ook van toepassing op jou, als relatie, met andere meiden (nationaal en internationaal!) die een vlekkenpakken-man aan de haak hebben geslagen. Want wie kan er nou beter begrijpen hoe het is om je lief zo lang te moeten missen en kan je er doorheen slepen als je je baal-week hebt of herkent bepaalde kleine eigenaardigheden die ze (ja, het is echt waar) allemaal hebben?

Hij is sterk, handig en sportief
Mmmmm… Sterk… Handig… Sportief… Dit behoeft geen uitleg. Driedubbelplus!

Deze man kan tegen een beetje pijn
Ideaal als je je irriteert aan wildgroei in zijn borststreek, uit zijn neus of oren. Wil je je dus af en toe uitleven als zijn persoonlijke schoonheidsspecialiste en het net even iets beter bijwerken dan hij doet? Here’s your chance: hij zegt enkel af en toe “Au!”. Muhahaha!

Hij is jouw eigen personal trainer
Het werk van jouw vlekkenpak-man is inclusief sporten. Hij moet fit blijven en heeft dus al heel wat sporturen achter zijn naam staan. Hierdoor weet hij goed welke oefeningen je kunt doen voor welke spiergroepen en met welk doel. Doe er je voordeel mee en sleep je eigen drill sergeant mee naar de sportschool! En het grootste voordeel voor jou van samen sporten? Kijk eens naar al die spieren die hij aan het werk zet, die goedgevormde billen en mooie strakke buik. Dat maakt elke vorm van afbeuling van zijn kant naar jou toe meer dan goed!

Defensiehumor
De typische scherpe (voor sommigen bij tijd en wijlen wat harde en soms grove) defensiehumor is typerend voor een man in vlekkenpak. Je moet er van houden, het moet je liggen, maar het is wel mijn soort humor. Het snelle en scherpe van het schakelen en grapjes inkoppen heb ik niet (of is dat typisch iets voor mannen?), maar wat kan ik er om lachen.

Uitzending & oefeningen
Misschien wat eigenaardig om dit punt niet enkel bij de nadelen te zetten, maar ook bij de voordelen, maar dit punt brengt ook zeker voordelen met zich mee. Als hij weg is heb je tijd voor je eigen ding, heb je het hele bed voor jezelf, hoef je niet ’s avonds naar voetbal te kijken, maar heb jij het voor het zeggen welke tv-programma’s je kijkt, hoef je je bikinilijn wat minder goed bij te houden als je er even geen zin in hebt en is het elkaar missen en naar elkaar verlangen niet enkel vervelend, maar ook een bevestiging van je relatie en hoeveel je van elkaar houdt. En tja, het spekken van jullie bankrekening met zijn uitzend- of oefentoelage is ook niet erg vervelend.

NADELEN
Uitzending & oefeningen
Die uitzendingen en oefeningen hebben natuurlijk ook een keerzijde. Want hoe fijn de voordelen soms ook kunnen zijn, na een paar dagen en nachten ben je maar wat blij als hij ’s nachts je dekens inpikt, je af en toe wat op je zenuwen werkt zodat je het daarna snel weer kan goedmaken en je alles weer in persoon kan delen in plaats van via een electronisch hulpmiddel of ouderwetse brief. Nee, ik heb ‘m het liefst gewoon thuis.

Jij bent niet de enige die op een militair aast
Het romantische beeld van een stoere militair die zijn leven waagt voor volk en vaderland spreekt nog altijd tot de verbeelding en trekt zeker nog hordes vrouwen aan. Of zoals mijn lief net iets te enthousiast zegt: “Een gewild lustobject!”. Ehm… Tja… Hahaha! Sta dus niet te kijken als bij het stappen zijn beroep ter sprake komt en je glimoogjes bij de vrouw in kwestie ontdekt (of je kunt verbeelden). Gelukkig heeft jouw lief nog tig vrijgezelle collega’s, want deze is bezet!

Geruchten binnen defensie
Als vrouw van een man in een vlekkenpak moet je niet alleen sterk in je schoenen staan vanwege de periodes dat hij schittert door afwezigheid, maar kun je je ook voorbereiden op de sterke verhalen binnen defensie. De verhalen dat militairen niet de trouwste soort der mensheid zijn kent iedereen wel, maar mijn tip is: vertrouw je eigen gevoel en je eigen man. Je kunt je verbazen en verwonderen over de rest, maar als het er op aan komt is dat niet belangrijk en zeker niet jouw zorgen waard.

Gevaar bij oefeningen & uitzendingen
Soms wordt dit weleens vergeten door de romantische voorstelling van een relatie met een man in vlekkenpak, zoals in films en tv-series, totdat je zo’n knap exemplaar aan de haak hebt geslagen en ook echt ervaart welk aandeel dit onderdeel van zijn vak in je relatie kan hebben. Wees realistisch: denk er niet te gemakkelijk over, maar geef het zeker ook niet meer gewicht mee dan nodig. Bespreek het met je lief zodat je je niet onnodig zorgen hoeft te maken en aan de andere kant een manier kan vinden om er mee om te gaan. Want 24/7 bezig zijn met ‘Wat als…’-scenario’s is niet gezond. Niet voor jou en niet voor je relatie.

Hij praat vaak in afkortingen

Ze slaan je er mee om de oren, afkortingen! Het lijkt soms wel of ze daar alleen maar met afkortingen praten en het valt soms nog mee dat er hele zinnen geproduceerd kunnen worden. De basics zoals LuPa (lunchpakket), PGU (Persoonsgebonden Uitrusting) en PluBa (plunjebaal) zitten er na een tijdje ook bij jou wel in, maar de door jou nog niet geadopteerde afkortingen (of typische uitdrukkingen) zijn nog steeds als geheimtaal en in een gesprek met je lief slalom je er maar omheen en probeert de strekking van het verhaal te begrijpen zonder alle afkortingen na te vragen.

Er zit geen uit-knop op zijn zelfredzaamheid
Of is het de trots? Waarom zou je gemakkelijk even de weg vragen als je er niet meer uitkomt? Nee, gewoon zeggen dat je enkel een kaart nodig hebt. Je moet tenslotte niet vergeten dat hij weken in het bos heeft gezeten of soms zit en zich ook daar met behulp van een kaart moet zien te verplaatsen van punt A naar punt B. En als je er niet uit komt? Dan rijd je gewoon ergens heen waarvan je denkt dat het goed is, omdat de weg vragen pas als laatste optie in het militairen-handboek opgetekend is.

Grote kans dat je ‘m opnieuw kunt heropvoeden na een oefening
Me Tarzan! Alleen Jane komt in dit verhaal niet voor… Onhoorbaar voor het naakte oor van een burger is de lokroep der natuur voor een vlekkenpakken-man en tijdens een oefening is de kans groot dat hij geruisloos transformeert in een Neanderthaler zonder fatsoensnormen en sociale omgangsvormen uit deze eeuw. Een kleine bijgaande notitie: het hardop voorlezen van voorgaande zin roept een even primitieve reactie op bij twee studieobjecten. Check!

CONCLUSIE
Een relatie met een militair is een uitdaging. Voor jezelf en voor je relatie, maar als je alles bekijkt wegen de nadelen echt niet zo zwaar en zijn er altijd nog meer voor- dan nadelen. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest in een relatie en het feit dat hij militair is, een vlekkenpak draagt, op uitzending gaat, enorm eigenwijs is, sportief (en mij dus drillt) en soms voor mij in wartaal praat met technische termen en tig afkortingen, zorgt ervoor dat ik alleen maar meer van ‘m hou.
tumblr_mkekz74pyp1s92pdxo1_400
[Bron Afbeelding]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s