Zij van hem

Mijn leven met een man in een vlekkenpak

SURPRISE HOMECOMING

2 reacties

Ik ben echt een ‘sucker’ voor romantische en liefdevolle filmpjes van militairen die thuiskomen van uitzending. Zeker nu ik weet hoe het voelt als hij ein-de-lijk weer thuis is. Nu zijn daar gelukkig echt honderden van te vinden, met kinderen, huisdieren, vriendinnen, hele families en moeders. En keer op keer is het genieten. Prachtig om te zien hoe een mens zo puur kan reageren, dat je een mix van emoties opgetekend ziet in een enkele uitdrukking, in die eerste reactie, met als bindende factor: liefde.

Maar hoe gek ik ook ben op die filmpjes, mijn lief heb ik voor zijn uitzending toch even op het hart gedrukt dat hij dát nou niet hoefde te proberen, want de eerste keer uitzending wilde ik ‘m toch wel heel graag zelf ophalen. Ik wilde mijn weerzien-moment achter glas, zijn loopje door de gang in mijn richting en ons momentje met z’n tweeën waarbij je de hele meute om je heen die allemaal hun momentjes hebben gewoon vergeet. Maar nu… Ach, nu mag hij me best eens verrassen als hij weer eens moet, maar dan moet hij het wel goed aanpakken, want ik hou alles in de gaten. Hahaha.

Maar dat niet alleen mensen dolblij zijn dat hun geliefde weer thuis is blijkt wel uit de vele filmpjes met voornamelijk honden die door het dolle zijn wanneer ze hun baasje weer zien. De mooiste vind ik toch wel die van Gracie, die van blijdschap over de grond kronkelt en bij haar baasje op schoot springt.

Nu ken ik bijna alle filmpjes wel, maar soms stuit je soms op een nieuw filmpje. Tijdens mijn zoektocht naar mooie filmpjes om met jullie te delen kwam ik onderstaand filmpje tegen van een militair die zijn kinderen verrast met zijn thuiskomst en daarbij een escorte krijgt van de politie. Van dat gebaar kan ik nou warm worden van binnen. De trots die men deelt is moeilijk voor te stellen in een land als Nederland, die het werk, en de gevaren en het gemis van geliefden die uitzendingen met zich meedragen, meer als vanzelfsprekend zien en wegwuiven met ‘Daar hebben ze zelf voor gekozen’.
Dus zet het geluid aan en geniet van dit prachtige weerzien. Van deze nationale trots en support voor militairen en hun thuisfront kunnen wij nog wat leren.

TLC heeft zelfs een tijdje een programma uitgezonden, genaamd: ‘Surprise Homecoming’, waarin dit concept natuurlijk prachtig in beeld werd gebracht. Helaas voor ons is het nooit in Nederland op tv geweest en ook lastig aan te komen.

Wil je nog meer filmpjes zien? Kijk dan af en toe op ‘Welcome Home Blog’ met pagina’s feel-good-filmpjes en ook compilaties in de ‘Best Of’-categorie.
Welke filmpjes zijn bij jou favoriet? Laat het me weten en plaats ze in een reactie.

[Bron Afbeelding]

Advertenties

2 thoughts on “SURPRISE HOMECOMING

 1. Vandaag heb ik kennis gemaakt met je blog en een aantal van je posts gelezen. Ik lees ze met veel plezier..
  Mijn beste vriend slash maatje slash de man waar ik stapelverliefd op ben draagt zijn tenue alsof hij er in geboren is, schitterend. Het is een goede man, en een betere militair. Helaas is het ook voor hem spannend in deze – voor defensie – onzekere tijden. En wat je zegt, het stukje respect en trots wat NLD mist voor zijn krijgsmacht, ik vind dat jammer. Kon daar maar wat aan gedaan worden.
  Het filmpje van Gracie is geweldig.. en verder: keep on writing!

  Groetjes, Wenn

  • Bedankt voor deze geweldige reactie. Leuk om reacties te krijgen en te lezen dat mijn gedachten ook voor anderen leuk zijn om te lezen.
   Hou vast aan je best vriend slash maatje slash de man waar je stapelverliefd op bent, want er is bijna niets mooiers dan een man die zijn passie zo uitdraagt en het feit hij niet enkel dat pak draagt en zich dan militair mag noemen, maar ook wezenlijk militair ís. Dat zit er gewoon in. Ik hoop dat er ook voor hem en zijn collega’s snel duidelijkheid komt met uitzicht op behoud van zijn baan en fijne werkomgeving.

   Mocht je trouwens in de toekomst mijn blog gemakkelijk willen volgen, dan kun je mijn pagina op Facebook (www.facebook.com/zijvanhem) liken (autocorrect zegt likken, maar dat zou ik niet willen aanraden), mij volgen op Twitter natuurlijk (@Zijvanhem) of gewoon simpel in de rechter zijbalk er voor kiezen om mij te volgen via e-mail.
   Al kun je natuurlijk ook altijd gewoon af en toe eens komen kijken, even buurten. Dat zou ik leuk vinden.

   Groetjes,
   Zij van hem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s